Завершив свою роботу Всісвітній саміт

23.11.2005
18 листопада у Тунісі завершив свою роботу Всесвітній саміт з питань інформаційного суспільства.
По завершенні роботи було прийнято План дій, в якому містяться положення, що визначають механізми реалізації прийнятих на зустрічі рішень, фінансові аспекти, а також питання управління Інтернетом.
На Саміті було також підтверджено положення Декларації принципів, прийнятої під час першого етапу цього форуму в Женеві у 2003 році.
Всі учасники Саміту зійшлися на тому, що поточне управління Інтернетом варто залишити за технічними структурами і захистити його від впливу політичних пристрастей. Учасники зустрічі дійшли згоди і щодо сприяння створенню доменів на китайській, урду та арабській мовах.
Незважаючи на те, що 18 листопада Саміт офіційно завершив свою роботу, ділова активність не вщухла. У цей день українська делегація відвідала виставку “Інформаційно-комунікаційні технології для всіх”, розгорнуту у залі Kram Centre. Окрім цього, делегація України провела низку важливих робочих зустрічей. Так, під час зустрічі з президентом комітету CODATA (Committee on Data for Science and Technology) професором Шуічі Івата та виконавчим директором цієї організації Катлін Касс було досягнуто домовленості щодо поглиблення співпраці та вирішено питання щодо проведення спільної конференції. У ході перемовин з Головою Інтернет корпорації з присвоєння імен та номерів (ІCANN) Вінтоном Серфом було вирішено актуальні питання управління доменом .UA. Мала місце також низка зустрічей з представниками компаній-виробників телекомунікаційного обладнання, зокрема, Алькатель.