Всесвітня зустріч на вищому рівні з питань інформаційного суспільства

17.12.2003
У Женеві (Швейцарія) відкрився перший етап Всесвітньої зустрічі на вищому рівні з питань інформаційного суспільства. У форумі беруть участь делегації з 180 країн світу, представники неурядових організацій та приватного сектору. Засідання відкрив Президент Швейцарської конфедерації Паскаль Кушпен, також були присутні Генеральний секретар ООН Кофі Анан, Генеральний Секретар МСЕ Йошио Утсумі, Президент підготовчого комітету ВСІС Адам Самашеку.

В церемонії відкриття взяла участь офіційна делегація України на чолі з Головою Держкомзв'язку О.В. Яценком.

У рамках форуму 9 грудня 2003 року у м. Женева відбулося відкриття виставки “ICT for Development Platform”, що є найбільшим програмним заходом Женевської фази Всесвітнього Саміту Інформаційного Суспільства.

Виставкова експозиція дозволить учасникам Саміту ознайомитися з новітніми стратегічними моделями розвитку сектору телекомунікацій та інформатизації, представлених більш ніж 200 урядовими та неурядовими організаціями 80 держав світу.

ВАТ “Укртелеком”, який є членом Сектору Розвитку Міжнародного Союзу Електрозв’язку, бере активну участь у процесі інтеграції України до світового інформаційного простору.

На виставці “ICT for Development Platform” Товариство виступає в якості експоненту на стенді “Інформаційне Суспільство України”, де також представлені неурядові організації, що діють у секторі інформаційно-комунікаційних технологій.

За допомогою сучасних презентаційних засобів експозиція компанії висвітлює основні досягнення та тенденції розвитку інформаційно-телекомунікаційної інфраструктури ВАТ “Укртелеком”.

Делегацію ВАТ “Укртелеком” на Всесвітньому Саміті Інформаційного Суспільства очолює заступник Генерального директора з питань управлiння мережами зв'язку та нових технологiй О.В. Копійка.

Голова Держкомзв’язку України О.Яценко дав високу оцінку спільним зусиллям державного, громадського та бізнес- секторів щодо розвитку інформаційного суспільства України. ”Така концентрація зусиль відповідає сьогоденним глобальним тенденціям, адже інформаційне суспільство має бути відкритим для всіх”, - зазначив він.

Офіційна делегація України відвідала стенди компаній DoCoMo, Microsoft та російського проекту “Мобільна телемедична лабораторія”, де членам делегації було продемонстровано новітні комплексні концептуальні та технологічні рішення інформаційних та комунікаційних проблем та урядові програми у сфері інформаційних технологій.