ВАТ "Укртелеком" виповнилось 14 років!

15 грудня 1993 року зареєстровано Українське об’єднання електрозв’язку «Укрелектрозв’язок». Щиро вітаємо багатотисячний колектив нашої компанії!

Бажаємо всім «укртелекомівцям» нових професійних досягнень, щастя та здоров’я, а компанії – процвітання! Ми пишаємося нашою компанією та нашими працівниками! Ми щодня працюємо задля того, щоб забезпечувати усіх наших клієнтів якісними послугами.

Укртелеком сьогодні – сучасна компанія, яка пропонує своїм клієнтам практично всі телекомунікаційні послуги.

Компанія, яка є найбільшим в Україні оператором фіксованого телефонного зв’язку, обслуговуючи понад 10 мільйонів телефонних ліній. Компанія, яка є лідером серед провайдерів Інтернет, надаючи послуги комутованого та некомутованого доступу до мережі сотням тисяч користувачів. Компанія, яка першою в Україні представила послуги мобільного зв’язку нового стандарту під ТМ «Utel», запропонувавши абонентам принципово нові послуги, зокрема, відеодзвінок, ТБ ролики, відеопошту, високошвидкісний доступ до Інтернету.

Сьогодні Укртелеком пропонує своїм клієнтам найновіші сучасні послуги: передавання даних та побудова віртуальних приватних мереж, відео-конференції, послуги контакт-центру, апаратний і віртуальний хостинг та багато інших.

Ми щодня працюємо задоволення потреб жителів України у сучасних видах та послугах телекомунікацій і зв’язку. Саме для цього компанія проводить технічне переозброєння та реконструкцію існуючих морально застарілих і фізично зношених основних фондів, нарощує обсяги традиційних послуг, розширює їх спектр, активно впроваджує нові послуги, в першу чергу, за рахунок Інтернет-послуг.

У цьому році ми, активно розвивали послугу широкосмугового доступу до Інтернет під ТМ «ОГО!», популярність якої постійно зростає. Адже крім, високої якості послуги, вона доступна мешканцям всієї країни, незалежно від того, де вони проживають – у мегаполісі чи маленькому містечку. Найбільша кількість споживачів послуги «ОГО!» зосереджено у великих обласних центрах та, звісно ж, у Києві. Однак, чимало наших клієнтів є і у райцентрах, селищах міського типу та селах, де «ОГО!» чи не єдина можливість для масового користувача підключитися до високошвидкісного Інтернету. Основною тенденцією цього року стало різке, але прогнозоване збільшення кількості користувачів широкосмугового доступу. Якщо на початок 2007 року ми обслуговували близько 70 тисяч клієнтів, то вже сьогодні — майже 200 тисяч. У цьому році ми також представили для наших користувачів «ОГО!» кілька зручних і якісних сервісів. Пропозиції, об’єднані у пакеті «ОГО», є унікальними для українського ринку широкосмугового доступу до Інтернет. І вже сьогодні користувачі послуги «ОГО!» можуть безкоштовно тестувати та користуватися двома ключовими сервісами, включеними до пакету — «ОГО!ПОРТАЛ» та «ОГО!АГЕНТ».

Ми й надалі розширюємо географію надання послуг «Відкритий доступ» та «РадіоСпот», що дозволяє нашим клієнтам отримувати якісні Інтернет-послуги на території всієї країни.
Для зручності (замовлення, самостійного керування послугами тощо) наші споживачі можуть користуватися спеціально створеною унікальною системою самообслуговування, а також для клієнтів цілодобово працює служба підтримки Інтернет-послуг 8-800-507-8-800 (дзвінки з фіксованої мережі Укртелекому безкоштовні).

Для приватних осіб та ведення бізнесу для корпоративних абонентів ми у цьому році представляємо нові можливості – послуги мобільного зв’язку нового покоління. Наші клієнти отримуватимуть телекомунікаційні послуги з новими можливостями. Крім звичайних телефонних дзвінків, компанія пропонує клієнтам широкий перелік додаткових послуг, таких як відеодзвінки, універсальна поштова скринька для прийому голосових, відео- та електронних повідомлень, відправка коротких повідомлень, утримування та переведення викликів залежно від часу дня та дня тижня, проведення аудіо- і відео- конференцій.

Ще одна новинка, яку ми нещодавно презентували, це — інноваційна послуга IP-телебачення. Це новий формат телебачення з унікальними можливостями для користувачів — десятки телевізійних каналів, віртуальний кінотеатр, електронна програма передач та багато інших сервісів, які будуть доступними клієнтам компанії по всій території країни. Насправді – це новий стиль життя, який дає змогу відчувати себе безпосереднім учасником подій. Інтерактивність послуги забезпечує можливість діалогу з навколишнім світом і по суті, екран телевізора стає вікном у віртуальний світ.

Наші клієнти мають можливість отримати весь спектр послуг — від звичайного телефону до побудови корпоративних мереж, у залежності від своїх потреб. І ми й надалі працюватимемо над тим, щоб представляти нові якісні послуги, які здатні задовольнити потреби найвибагливіших споживачів. І, щоб головний «адресат» нашої роботи – клієнт, міг би об’єктивно оцінювати та відчувати усі переваги наших зусиль.

Ми цінуємо кожного свого клієнта і для нього працюємо щодня.

Для довідки

15 грудня 1993 року зареєстровано Українське об’єднання електрозв’язку «Укрелектрозв’язок» (з 1994 – «Укртелеком»), яке на початку 1998 року було реорганізоване в Українське державне підприємство електрозв’язку «Укртелеком» (відповідно до затвердженої Кабінетом Міністрів України програми реструктуризації об’єднання). Після проведення корпоратизації державного підприємства «Укртелеком» його було перетворено на відкрите акціонерне товариство. ВАТ «Укртелеком», зареєстроване у січні 2000 року, є правонаступником Українського державного підприємства електрозв’язку «Укртелеком».

Відкрите акціонерне Товариство «Укртелеком» – сучасна компанія з розвиненою інфраструктурою, яка надає практично всі види телекомунікаційних послуг по всій території України, використовуючи передові технологій aDSL, хDSL, VPN, VPLS, VoIP.

Укртелеком є найбільшим в Україні оператором фіксованого телефонного зв’язку, обслуговуючи понад 10 мільйонів телефонних ліній, а також лідером серед провайдерів Інтернет, надаючи послуги комутованого та некомутованого доступу до мережі сотням тисяч користувачів. Також компанія пропонує своїм клієнтам найновіші сучасні послуги: передавання даних та побудова віртуальних приватних мереж, відео-конференції, послуги контакт-центру, апаратний і віртуальний хостинг та багато інших.

Усі послуги надаються на базі власної інфраструктури магістральної оптичної мережі на базі DWDM і розвинутої мережі доступу. Товариство володіє потужною та розгалуженою транспортною мережею з високим ступенем надійності та резервування, яка є основою телекомунікаційної інфраструктури України.

У грудні 2005 року ВАТ «Укртелеком» отримав ліцензію на надання послуг рухомого (мобільного) телефонного зв’язку з правом технічного обслуговування та експлуатації телекомунікаційних мереж і надання в користування каналів електрозв’язку за технологією UMTS/WCDMA. Реалізацією проекту з надання послуг нового мобільного стандарту займається філія «Утел».

З 1 листопада 2007 року компанія ВАТ «Укртелеком» розпочала продаж послуг мобільного зв’язку нового покоління під ТМ Utel.